Maatwerk Oplossingen voor data en automatisering in de cloud IoT (Internet of Things)

Wilt u ook graag de gegevens van uw sensoren real-time kunnen volgen met uw mobiel of tablet, waar u ook bent in de wereld? Wilt u graag de data van uw sensoren (draadloos) loggen en bewaren? Wij kunnen hiermee helpen! Wij kunnen bestaande sensoren uitbreiden met onze speciale hardware die rechtstreeks de data van elke sensor in de cloud kan bewaren. U kunt vervolgens zelf de grafieken en dashboards inrichten voor uw klanten. Wij hebben ervaring met sensoren zoals; batterij management (BMS), trilling sensoren, gyroscopen, temperatuur sensoren, druksensoren, watertank niveau metingen, procesbewaking, laadcurves, stroom metingen, spanningsmetingen, frequentie metingen en nog veel meer plaatsen wij netjes in de cloud, zodat u altijd real-time kunt kijken hoe het ervoor staat, of kunt terug kijken hoe het heeft gepresteerd over een bepaalde periode.

We zijn trots op onze samenwerking met Thingsboard, waarmee we maatwerk hardware-oplossingen leveren die naadloos integreren met IoT-platformen. Onze gespecialiseerde hardware is ontworpen om direct te communiceren met het Thingsboard platform, waardoor een breed scala aan sensordata efficiënt wordt verzameld. Of het nu gaat om dieptemetingen, trillingen, temperatuur, waterniveaus, drukmetingen, etc; onze systemen zorgen voor eenvoudige gegevensverzameling. Ook met batterij gevoede hardware kunnen wij veel metingen zo in de cloud bewaren en inzichtelijk maken.

Met Thingsboard wordt het beheren van verzamelde gegevens eenvoudig. U kunt deze data visualiseren met een uitgebreide reeks grafieken, tabellen en berekeningen, en dit alles zonder dat u enige programmeerkennis nodig heeft. Dit maakt het voor uw team gemakkelijk om inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen op basis van betrouwbare gegevens. Niet alleen verzamelen en visualiseren wij uw gegevens, maar onze hardware kan ook worden bestuurd via Thingsboard. Dit biedt de mogelijkheid tot het automatiseren van processen of het manueel activeren van apparaten gebaseerd op specifieke sensorwaarden. Een kernvoordeel van Thingsboard is de toegankelijkheid. Meerdere medewerkers kunnen de data inzien, delen en visualiseren zonder uitgebreide technische kennis. Dit elimineert de complexiteit van dataopslag in databases, de integratie met embedded elektronische modules en serverbeheer. Bij ProCircuits zetten we ons in voor het bieden van intelligente, gebruiksvriendelijke oplossingen die uw bedrijfsprocessen stroomlijnen en optimaliseren. Ons doel is om u de juiste tools te bieden, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: uw bedrijf laten groeien.

Wat is ThingsBoard.cloud

Thingsboard cloud is een centrale server waar data van sensoren, microcontrollers en processen samenkomen en bewaard blijven. Vervolgens kunnen (externe) medewerkers eenvoudig deze data inzichtelijk maken met grafieken, indicaties, panelen, bedieningen dankzij de templates en voorbeelden. Thingsboard is gemaakt voor zowel zeer grote organisaties als kleine MKB bedrijven. U kunt eenvoudig rechten toewijzen aan medewerkers wat ze wel en niet mogen. Mogen ze alleen de data inzien? Of mogen ze het ook besturen?

Voorbeeld 1: Laboratorium data verzameling in de cloud

Een laboratorium in België desinfecteert watertanks met twee speciale anodes in het water, een soort elektrolyse. Voor deze waterzuivering methode is het heel belangrijk dat de stroom, spanning, frequentie maar ook de kwaliteit van het water zeer nauwkeurig -en Realtime- bijgehouden kan worden. Vroege alarmering en monitoring is zeer belangrijk om (kostbare) problemen te voorkomen. De data van deze sensoren wordt via Wi-Fi eenvoudig verzonden naar de cloud. Vervolgens kan de klant zelf via de cloud (Thingsboard) beheren wat ze willen delen met andere belanghebbenden. Thingsboard maakt het mogelijk om eenvoudig terug te kunnen kijken en trends te bepalen. Ook wordt elke aanpassing van medewerkers gelogd zodat iedereen achteraf kan zien als er iets is verandert en door wie dat is gedaan.

ProCircuits heeft de printplaat (hardware) ontworpen, de software voor de automatisering en heeft de hardware in aantallen geproduceerd om de klant een totaaloplossing te bieden.

Voorbeeld 2: Innovatie in de koelinstallatie technologie

Een recent project met een gerenommeerde koelinstallatiefirma in Nederland geeft een ander goed praktisch voorbeeld:

De Uitdaging:
De klant beschikte over een geavanceerde gasoven voor het automatisch solderen van koelinstallaties. Het doel was om dit proces te automatiseren en te optimaliseren voor maximale efficiëntie en kwaliteitscontrole. Ook moest het mogelijk zijn dat de manager in een oogopslag de sensorgegevens kon inzien zoals de temperatuur en gekozen curves. Waar ook ter wereld kon de manager de gegevens inzien via zijn mobiel en tablet.

Oplossing:
ProCircuits ontwikkelde speciale hardware om deze gasoven nauwkeurig aan te sturen. Onze oplossing zorgt ervoor dat, met één druk op de knop door een medewerker, de oven precies volgens een specifieke soldeercurve wordt opgewarmd. Deze curve is zorgvuldig geprogrammeerd om de temperatuur niet te snel en niet te langzaam te laten stijgen, wat cruciaal is voor een optimaal soldeerproces.

Integratie met ThingsBoard:
Alle data van onze hardware wordt in real-time verzonden naar ThingsBoard. Dit stelt managers in staat om het soldeerproces zowel actueel (real-time) als achteraf te monitoren. Het meest opmerkelijke hieraan is dat deze monitoring overal ter wereld kan plaatsvinden. Men hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om elk aspect van het soldeerproces te bekijken.

Voordelen voor de Kwaliteitscontrole:
Kwaliteitsmedewerkers profiteren enorm van deze technologie. Ze kunnen nu controleren of het juiste soldeerprofiel voor elk product wordt gebruikt en of de optimale temperatuur tijdens het soldeerproces wordt bereikt. Deze functie garandeert consistentie en de hoogste kwaliteitsnormen.

Eindresultaat:
Dankzij de innovatie van ProCircuits, gecombineerd met de kracht van ThingsBoard, is het proces volledig geautomatiseerd — van de medewerker op de werkvloer tot aan het logboek voor kwaliteitswaarborging. Dit project benadrukt ons commitment aan het leveren van slimme, efficiënte en toekomstbestendige oplossingen voor onze klanten.

Wat is Thingsboard

Thingsboard Cloud is een uitgebreid en zeer schaalbaar platform dat speciaal is ontworpen voor Internet of Things (IoT) toepassingen. Uw medewerkers kunnen zonder programmeerkennis data visualiseren met grafieken, indicaties, knoppen, bedieningen en alarmeringen. Het doel is om een kant-en-klare oplossing te bieden voor IoT in de cloud. Thingsboard biedt een volledig beheerde, fouttolerante omgeving met duidelijke logboeken, rollenverdeling in uw organisatie (manager, werknemer, beheerder).

Belangrijke functies van Thingsboard Cloud zijn onder meer mogelijkheden voor gegevensvisualisatie via widgets, dashboards en verschillende dashboardstaten. Het biedt ook een Telemetry API voor het verzamelen van tijdreeksgegevens en gerelateerde gebruiksscenario’s. Een andere opvallende functie is de rapportagefunctie, waarmee gebruikers rapporten kunnen genereren en deze via e-mail kunnen verspreiden aan eindgebruikers​

Om de ontwikkeling en implementatie van IoT-producten te ondersteunen, biedt Thingsboard Cloud IoT-oplossingssjablonen. Deze sjablonen zijn ontworpen om de marktintroductietijd voor IoT-producten te verkorten en omvatten interactieve dashboards, verwerkingslogica, voorbeeldapparaten, gebruikers en andere noodzakelijke entiteiten. Gebruikers kunnen deze sjablonen beschouwen als complete Proof of Concept (PoC) of Minimum Viable Product (MVP) opstellingen, die de basisbewerkingen met oplossingssjablonen omvatten

Verder ondersteunt Thingsboard Cloud integratie met API’s van derde partijen, waarbij een veilige en betrouwbare API-brug wordt geboden. Deze integratie omvat kernplatformfuncties zoals het verzamelen van telemetrie, attribuutbeheer en het uitvoeren van RPC’s (remote procedure calls). Het platform ondersteunt verschillende integratieprotocollen, waarbij de populairste HTTP, MQTT en OPC-UA zijn​

Samengevat biedt ThingsBoard Cloud een robuust en veelzijdig platform voor IoT-toepassingen, met een focus op gebruiksgemak, snelle implementatie en uitgebreide functies voor gegevensvisualisatie, rapportage en integratie met andere systemen.